Afbeelding

Rob heeft bij ons snel en vakkundig de buitenboel geschilderd. Werkt netjes, is klantvriendelijk en prettig in het contact. Wanneer wij weer iets in en rond huis te schilderen hebben gaan wij zeker weer met Rob in zee.

,

 

Een kleur kiezen is met name een kwestie van persoonlijke smaak. Alvorens u een kleur uitkiest, is het belangrijk met een aantal eigenschappen van de ruimte die u wilt decoreren rekening te houden.
- Hoe is het lichtinval of de verlichting van de ruimte. Is er veel daglicht of is er vooral kunstlicht?
- Wat is de functie van de ruimte en de sfeer die u wil creëren. Moet deze modern, neutraal, rustgevend of opwekkend worden?
- Let op de afmeting van de ruimte. Een kleine, donkere kamer kunt u met de juiste kleur lichter en groter doen lijken.
- De aanwezige meubelen. Wilt u de meubels accentueren of mogen ze wat naar de achtergrond verdwijnen?

 
Voordat u begint met schilderen, is het van belang dat u de ondegrond goed vet- en stofvrij maakt. Dit kunt u doen met ammoniak of met speciale ontvetters. Eerst ontvetten en dan pas schuren voor u gaat schilderen. Doet u dit in omgekeerde volgorde dan schuurt u het vet in het oppervakte en dit kan nare gevolgen hebben.

Kleuren hebben een verschillend effect. Warme kleuren zoals rood, oranje en geel maken een ruimte kleiner. Door het rustgevende effect kunnen deze het best worden gebruikt in ruimtes op het noorden en oosten. Koele kleuren zoals blauw, groen en violet laten een ruimte juist groter lijken. Deze kleuren zijn heel geschikt voor ruimtes op het zuiden. Neutrale kleuren zoals de diverse tinten wit, benadrukken de inhoud van de ruimte.

Als je een plafond of een wand gaat schilderen, is het handig om aan die kant van de kamer te beginnen waar het licht binnen valt. Hierdoor blijf je zicht op je werk houden.

Horg bij binnenschilderwerk altijd voor voldoende ventilatie. Verf is een chemisch product en vraagt om een zorgvuldige behandeling.

Als je schildert met verf op terepentinebasis kan die lucht nog lang blijven hangen in de ruimte. Vooral in de slaapkamer is het niet prettig als er een doordringende verflucht hangt. U kunt dit voorkomen door er een schaaltje volle melk neer te zetten. De melk neemt de verflucht op.

Schilder niet onder extreme weersomstandigheden: felle zon, lage temperatuur, mist, regen, of hevige wind. Hoge en lage temperaturen beïnvloeden de eigenschappen van de verf negatief en daarmee het resultaat. Vocht trekt in het afgeschuurde hout en/of de verse verf . Wind doet niet alleen stof en zand opwaaien maar is ook gevaarlijk als u op een trap staat. Vermijd schilderen in de volle zon, vooral op warme dagen droogt de verf zo snel dat er blaasjes kunnen ontstaan.

 

HeaderImage

Bijenkorf 42
6961 PB Eerbeek

Telefoon:
0313-422101
Mobiel:
06-17966424
E-mail:
info@couleurverf.nl